Max Verstappen is gewild. De Nederlander is nog heel jong en nu al een factor om rekening mee te houden voor de overige Formule 1-coureurs. Dat snapt Red Bull ook, dus trokken ze de poetlap.

Vorig jaar werd zijn salaris nog geschat op 512000 Amerikaanse dollars. Ja, een schatting want in dit soort lijstjes zit altijd een beetje natte-vingerwerk. De inhoud van een contract wordt nooit bekend gemaakt. Plus Max zal ook nog wat geld ontvangen van Jumbo Supermarkten.

Eigenlijk heeft Verstappen een doorlopende deal met Red Bull, maar zij realiseren zich ook wel dat Max een extraatje verdiende na zijn harde werk. Anders zou de motivatie om het team te verlaten op een gegeven moment wel erg groot kunnen worden?

Max verdient nu volgens sportblog Total Sportek drie miljoen dollar per jaar. Dat is een leuke loonsverhoging wat voor velen (van ons) niet in zit…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!