Sebastien Loeb zal tijdens de driedaagse testweek (17-19 november) in Barcelona achter het stuur kruipen van een Red Bull. De Fransman werd afgelopen weekend voor de vijfde keer wereldkampioen in het World Rally Championship (WRC) en krijgt de test als cadeau aangeboden.

In het WRC rijdt Loeb met een door Red Bull gesponsorde Citroën C4 en vandaar dat de Fransman in Barcelona een dag mag testen in een Red Bull. Het is niet voor het eerst dat Loeb een F1-wagen zal besturen. Vorig jaar werd hij al eens uitgenodigd voor een Renault demo op het circuit van Paul Ricard.

Ik ben erg blij met dit cadeau van Red Bull. zei de Fransman, die erg uiktkijkt naar de test. Ik heb vorig jaar ook al eens in een F1- wagen gereden, maar nu zullen de omstandigheden een stuk anders zijn. Dit keer zal ik een dag tussen alle F1- coureurs doorbrengen tijdens een officiële test. Ik hoop dus dat ik mezelf niet voor gek zet.

Om alle speculatiesuit de weg te ruimen zegt Loeb: Een eventuele overstap naar de Formule 1 wil ik direct naar het rijk der fabelen verwijzen. Ik zal volgend jaar gewoon aan het WRC deelnemen in een Citroën C4.