Vitantonio krijgt zijn kans om zich te bewijzen tijdens een F1 race. Hij zal namelijk vanaf de GP van San Marino voor het Red Bull team rijden, tot nu toe was hij er de testrijder. Liuzzi is de regerende F3000 kampioen en zal Christian Klien vervangen.

Er werd al van in het begin door het team gezegd dat Klien en Liuzzi het tweede stoeltje zouden delen, en Red Bull laat dan ook weten zeer tevreden te zijn met de prestaties van Klien tot dusver. Zeker omdat hij in twee van de eerste drie races punten wist te scoren. De Oostenrijker zal Liuzzi bijstaan tijdens zijn eerste drie f1 races.

Omdat Klien vorig jaar elke Grand Prix meereed kan hij geen vrijdagse testrijder worden, binnenkort deelt Red Bull mee wie die taak op zich zal nemen.

“Ik ben zeer blij dat ik de kans krijg om te racen in de de Formule1, dat is altijd al mijn doel geweest,” aldus Liuzzi. “Het is nog spannender voor me omdat ik m’n eerste F1 race thuis in Imola zal rijden. Dit is een geweldige kans voor me, en ik hoop dat ik er het beste van kan maken. Christian heeft goed werkt verricht tijdens de eerste drie races, en het is duidelijk dat onze wagen potentieel heeft. Het zal geweldig zijn om op zaterdagmorgen vroeg op te staan en iets te doen te hebben!”

Christian Klien verklaarde op de mediasite van Red Bull Racing: “Toen dit seizoen begon werd me steeds duidelijk gemaakt dat Tonio z’n kans zou krijgen om te racen. Ik voel dat we een goed werk hebben geleverd in de eerste drie races, en ik ben tevreden over m’n prestaties, door me niet slechter dan zevende te kwalificeren, en door punten te scoren in Australi� en Maleisi�. Als racerijder wil ik natuurlijk racen, en ik weet dat ik het heel moeilijk zal vinden om toe te kijken vanuit de pits. Maar ik heb de redenen van deze strategie altijd begrepen, en ik ben er comfortabel mee. Ik wens Tonio heel veel geluk toe, en ik zal doen wat ik kan om hem en het team te helpen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter