Gisteren kreeg Vitantonio Liuzzi te horen dat Christian Klien het seizoen mag afmaken bij Red Bull. En dat terwijl hem beloofd was dat hij aan het einde van het seizoen weer mocht racen. Dat moment werd echter telkens uitgesteld. Eerst zou hij er in Turkije al bij zijn, later werd zijn comeback verlegd naar Belgi�. Ook dat gebeurde niet. Nu mag hij in geen enkele race van dit seizoen meer zijn kunsten laten zien.

Dat Liuzzi niet meer mag racen dit seizoen is een direct gevolg van de aankoop van Minardi door Red Bull. Teambaas Christian Horner legt uit: “Door het kopen van Minardi is de toekomst van Christian en Tonio verzekerd in de Formule 1. Als een resultaat daarvan heeft Red Bull besloten om met Christian door te gaan als racecoureur voor de laatste drie races van dit jaar. Aangezien hij ook de afgelopen races reed zal Christian moeten proberen punten te scoren voor het team, terwijl Tonio als derde coueur de kans krijgt de circuits in Brazili�, Japen en China te leren kennen.”

Vitantonio Liuzzi is duidelijk teleurgesteld over deze beslissing: “Ik probeer altijd de denkwijze achter zulke beslissingen te begrijpen. Het geeft echter geen goed gevoel dat ik alleen maar mag testen. Wij zijn immers racers, racen zit in ons bloed.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter