Lewis Hamilton start over een kleine vijf minuten vanaf pole position bij de Grand Prix van Hongarije, maar toch denkt de Britse coureur dat hij die positie niet kan omzetten in winst. Ik heb een wonder nodig., denkt de Mercedes-coureur.

Hamilton was enorm verrast dat zijn gereden tijd op zaterdag genoeg bleek voor pole, de derde op rij. Sta ik op pole?, reageerde hij verbaasd, toen hem dat werd medegedeeld via de boardradio. We zijn net zo verbaasd als jij., was het antwoord van zijn team.

De Brit start vanmiddag vóór Sebastian Vettel en Romain Grosjean. Wereldkampioen Vettel is echter de grote favoriet na zijn twee uitstekende vrije trainingen in Hongarije. De bolide van Hamilton/Mercedes is in staat om een snelle ronde te rijden, maar dat vertaalde zich dit seizoen nog niet in winst van de race. De afgelopen twee GP’s startte Hamilton ook van pole, maar moest hij de winst aan ploeggenoot Nico Rosberg en Sebastian Vettel laten.

“Het wordt een zware race., meent Hamilton, die vooral inzit over de verwachte hoge temperatuur van 40 graden Celsius. De vrije trainingen waren geen ramp, maar ze waren lang niet zo goed als die van de jongens die vanmiddag naast mij starten., doelt hij op de wagens van Red Bull en Lotus.

De statistieken spreken wel in het voordeel van de Brit. Lewis is van de huidige generatie, het meest succesvol op de Hungaroring! Maar inderdaad verwacht ik niet dat de Mercedes zelfs voor het podium kan gaan. DE W04 is niet bepaald goede vrienden met de Pirelli’s bij warm weer.

En warm wordt het zeker!