Nee er is niks mis met u ogen. En nee ik heb geen rare dingen gebruikt en er is ook niks mis met mijn toetsenbord. Er staat inderdaad szabadság. Szabadság is volgens de vertaalmachine van google Hongaars voor vakantie. En vakantie is nu net wat er voor de mannen in de Formule 1 voor de deur staat.

Lewis Hamilton won de Hongaarse GP. Het is zijn eerste overwinning in de ‘Zilverpijl’ en het is dus ook de eerste keer dat Lewis zijn gewonnen trofee voor de eerste plek mee naar huis mag nemen. Naar huis gaat Lewis echter nog niet. Lewis gaat even lekker op vakantie naar Wenen. Lewis mist Roscoe heel erg en Lewis is ook nog steeds verdrietig omdat zijn relatie met Nicole Scherzinger op de klippen liep. En waar kan Lewis Hamilton nou beter uithuilen als in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Gelukkig voor Lewis is daar zijn net gewonnen trofee waarmee hij zich kan troosten en waarmee hij kan knuffelen wanneer hij eenzaam in zijn luxe Weense hotelkamer zit.

Ook de mannen van Red Bull gaan lekker vakantie vieren. Adrian Newey en Christian Horner, de brothers from another mother, gaan samen op vakantie naar een zonnig oord. Toch zijn er nog wat kleine spanningen tussen de mannen. Horner twijfelt nog over de kleur Crocs die hij mee moet nemen en daarnaast heerst er enige onenigheid over het merk zonnebrand dat de mannen meenemen op vakantie. Christian Horner meent dat de zonnebrand van Nivea beter is terwijl Adrian Newey zweert bij de zonnebrandcrème van Loreal waarmee hij zijn kale knikker insmeert. Het zijn de kleinigheidjes die spelen aan de pitwall van Red Bull.

Aan diezelfde pitwall zagen Newey en Horner de Duitser Sebastian Vettel naar een derde plek rijden voor zijn teamgenoot Mark Webber. Ook Sebastian Vettel gaat er even lekker tussenuit. De eindbestemming van Vettel zijn vakantie is nog onbekend, maar men vermoedt dat de eindbestemming van Vettel een vierde wereldtitel zal zijn. Met zijn derde plek in de Hongaarse hitte vergrootte Vettel zijn voorsprong op Fernando Alonso. Vettel probeerde nog de tweede plek af te snoepen van Kimi Raikkonen, maar slaagde daar in het einde van de race niet meer in.

Kimi Raikkonen begint zijn szabadság goed met een tweede plek. De Fin voelde zich thuis in de warmte van Hongarije, maar besloot na de race dat hij zijn tweede plek ijskoud wilde vieren. ‘The Iceman’ wilde zijn podiumplek gaan vieren in een ijskoude ijsbar. Naar verluidt was teambaas Eric Boullier daar niet zo blij mee, waarna Boullier zijn rijder vertelde dat het slimmer was om niet naar de ijskoude ijsbar te gaan. Kimi was niet blij met de reactie van zijn teambaas en snauwde hem het volgende toe:Keep calm and leave me alone. I know what I’m doing!

Volgens teamgenoot Romain Grosjean heeft Kimi het advies van zijn teambaas in de wind geslagen. Raikkonen schijnt nu in zijn korte broek en t-shirt met korte mouwen aan een ijskoud biertje te zitten in temperaturen van -5 graden celsius in de ijsbar.

Romain Grosjean reed een ongelukkige race en kon zijn derde startplek niet verzilveren. De Fransman eindigde op een zesde plek. Voor Grosjean wacht een drukke vakantie. Samen met zijn hoogzwangere vrouw Marion Jolles wordt Grosjean volgende week verwacht op de eerste les van de pufcursus. Ook schijnt Jolles Romain te hebben aangemeld voor de vaderschapscursus. Romain kan de komende weken dus hard aan de bak met het oefenen van luiers verschonen op een pop.

Fernando Alonso eindigde vandaag op een vijfde plek en zag Sebastian Vettel verder uitlopen in de tussenstand om het kampioenschap. De Spanjaard zal zich, al liggend naast zijn vriendin Dasha Kapustina op het strand van Barcelona, afvragen wat er met zijn Ferrari aan de hand is. De rode bolide van Alonso lijkt de pace van de Mercedessen en Red Bulls niet te kunnen volgen. Het is voor Alonso te hopen dat de mannen in Maranello tijdens de vakantie hard aan het werk zullen gaan om de Ferrari te verbeteren.

De mannen van Williams begin opgelucht en blij aan hun vakantie. Het team is van de hatelijke nul punten af nadat Pastor Maldonado in Hongarije op de tiende plek eindigde. Teamgenoot Valtteri Bottas haalde de finish niet evenals beide Force India rijders Paul di Resta en Adrian Sutil die zijn honderdste GP reed.

Onze landgenoot Giedo van der Garde heeft betaald voor zijn zitje bij Caterham dus zal hij deze vakantie wat bij moeten beunen. Het eerste klusje voor de McGregor coureur is in Rotterdam alwaar hij tijdens City Racing zijn opwachting zal maken in de straten van Rotterdam. Op de Hungaroring voelde Giedo van der Garde zich overigens ook goed thuis. De Nederlander kwam als veertiende over de eindstreep voor zijn teamgenoot Charles Pic en voor de directe concurrenten van Marussia.

Dan hebben we nog die andere Nederlander die deel uitmaakt van een F1 team. Robin Frijns. Het Nederlandse talent raakte onlangs zijn zitje bij het GP2 team van Hilmer kwijt, maar droomt nog steeds van een carrière in de Formule 1. De Limburger heeft nu ook vakantie en zal voor het eerste gedeelte van zijn vakantie afreizen naar Brabant. Naar Kaatsheuvel om precies te zijn. Frijns gaat een weekendje naar de Efteling om daar vervolgens heel vaak in attractie de droomvlucht te stappen. Dit alles in de hoop dat ook zijn droom een vlucht zal nemen.

Om zijn droom nog wat kracht bij te zetten gaat Robin Frijns ook nog een ander pretpark bezoeken. De Sauber protegé zal in Parijs ook Disneyland Parijs bezoeken. Disneyland Parijs is namelijk de plek waar dromen uitkomen. Ondergetekende hoopt dat de droom van Frijns om in de Formule 1 te racen spoedig zal uitkomen. Als het bezoeken van deze twee pretparken waar dromen uitkomen daarbij helpt dan zou dat mooi zijn.

De grote vraag is echter of we Frijns en Sauber na de vakantie nog terug zullen zien. Sauber zit in geldproblemen en heeft dringend wat geld nodig om motorleverancier Ferrari te betalen. Of we Nico Hulkenberg terug zullen zien in de Sauber na de vakantie is dan ook nog maar de vraag. De Duitser wacht nog steeds op zijn salaris en heeft inmiddels zijn contract bij Sauber laat verscheuren. Hulk eindigde in misschien wel zijn laatste race voor Sauber op een elfde plek net buiten de punten.

De bezoekjes van Frijns aan de Efteling en Disneyland Parijs zouden dus weleens het gewenste effect kunnen hebben mocht Hulkenberg na de vakantie niet meer instappen bij Sauber. Het zou dus zomaar kunnen dat er in Spa twee Nederlandse rijders aan de start staan al lijkt de kans erg klein.

Voor de heren coureurs is het nu dus vakantietijd. Wij van GPPits.net gaan echter helemaal niet met vakantie. Wij zullen elke dag voor jullie klaar staan om jullie op de hoogte te houden van de ontwikkeling in de wereld die Formule 1 heet.

Kellemes nyaralást oftewel fijne vakantie.