Het begon allemaal met de American Football-speler Colin Kaepernick die protesteerde tegen het doden van Afro-Amerikanen door politieagenten.

Het stille protest kostte Kaepernick zijn loopbaan, want geen enkele NFL-club wil hem in dienst nemen. Toch kreeg het gevolg, met name door de recente uitlatingen van president Trump.

Meerdere Afro-Amerikaanse sporters zijn nu tijdens het spelen van het Amerikaanse volkslied op één knie gaan zitten uit protest tegen het beleid van president Donald Trump. De omstreden staatshoofd reageerde –via Twitter– escalerend op het gebeuren.

Lewis Hamilton heeft meermaals zijn steun betuigt via Twitter en Instagram, maar ontkent hetzelfde te doen na een overwinning om zijn support te uiten.

Ik respecteer het zeer en ik vind de beweging die Kaepernick begon geweldig.,zo begon de Brit. Maar ik ben hier om te winnen. Dat is echt mijn prioriteit op dit moment, ik ben op dit moment niet echt op iets anders gericht.

Het belangrijkste is het behalen van de overwinning, aldus Hamilton op de persconferentie voorafgaand aan het Grand Prix-weekend. Dat is mijn belangrijkste bijdrage aan het protest.

If you don't know, try to educate yourself so you can understand. #takeaknee

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op 25 Sep 2017 om 3:09 PDT


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!