F1 2020 van Codemasters lijkt het meest uitgebreide F1-game ooit te worden. Spelers kunnen voor het eerst hun eigen F1-team samenstellen door een coureur aan te maken, onder de nieuwe spelmodus ‘My Team’ .

Vervolgens moet men een sponsor en een motorleverancier kiezen en een teamgenoot in te huren. Bij dat laatste lijkt het een en ander wat stroef te verlopen? Zo is Ferrari-coureur Charles Leclerc boos op Codemasters.

De coureur van Ferrari is het niet eens met de beoordelingen die zijn uitgedeeld. Zo zou George Russell volgens hem een te lage score hebben. Persoonlijk heeft Leclerc misschien ook wel reden tot klagen.

Hoewel Charles vorig jaar als vierde eindigde in de WK-stand en de meeste pole positions van het veld veroverde – zeven om precies te zijn – vindt hij zichzelf terug op een iets wat mager zevende plaats in de ratings.

Zo heeft wereldkampioen Lewis Hamilton 94 punten achter zijn naam gekregen en Max Verstappen bijvoorbeeld 90. Charles Leclerc heeft 86 punten gekregen, waar teamgenoot Vettel er 89 heeft.

Vanaf 10 juli ligt F1 2020, in de winkels.Codemasters heeft nog niet gereageerd op de kritiek van de man uit Monaco.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!