Deze week wordt er in het Engelse Birmingham een toch wel speciale wagen voorgesteld. Op het Autosport International-evenement wordt de LR3S voor het eerst aan het publiek getoond. Ex-Formule 1-testcoureur Laurent Redon (testcoureur van Benetton in 1998) heeft een Formule 1-driezitter ontworpen en geeft meer uitleg: “We wilden de Formule 1-fans meer toegang geven tot de kunst van het rijden en dus hebben we in Magny-Cours een F1-rijschool opgericht. Daar kan men dan in verschillende wagens rondrijden. We slaagden erin om ��nzitters van Prost, Benetton, Larrousse en Arrows op te kopen.”

Laurent Redon werkt samen met AGS, die ook in het project zitten. Voor de ge�nteresseerden: een dagje cursus volgen (eerst enkele rondjes met een Formule 3-wagen, later op de dag 5 ronden met een Formule 1-wagen) kost u algauw om en beide �1500.

Begin 2001 kwam het voormalige Arrows-team met de unicum op de proppen: ze ontwikkelden een driezitter (nadat McLaren de tweezitter had ontwikkeld voor PR-aangelegenheden) en lieten mensen die veel geld konden neertellen in de wagen plaatsnemen. De wagen die nu gebouwd is, werd ontworpen door Design Tech Center Ltd. in samenwerking met de ex-racer. In april zullen de eerste passagiers kunnen plaatsnemen in de LR3S op zowel het amateurcircuit als het Grand Prix-circuit van Magny-Cours.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter