Niki Lauda heeft gezegd dat hij met een bang hartje afzakt richting Sochi. Hij vreest dat Mercedes opnieuw problemen zou kunnen kennen zoals in Singapore.

Vorig jaar was Sochi nog het toneel van het grootste succes van de zilveren bolides. Lewis Hamilton en Nico Rosberg pakten er met hun één-twee de constructeurstitel.

Mercedes moet gewoon drie punten meer behalen dan Ferrari om dat kunstje dit jaar te herhalen, maar Lauda is er toch niet gerust op.

Godzijdank keerden we sterk terug na dat drama van Singapore, maar dat is ook alles wat ik ervan kan zeggen, stelde Lauda.

Het is een grote opluchting dat we weer staan waar we moeten staan. We doen wat we moeten doen. Maar het kampioenschap is nog niet over, want ik ben bang van het asfalt in Sochi, dat van hetzelfde type is als dat van Singapore.

Het is dus nog niet afgelopen en zeker niet simpel. We moeten hard blijven werken om competitief te blijven. Het ziet er nu goed uit, maar het is pas over wanneer het binnen is.

Vorig jaar koos Pirelli voor een conservatieve bandenselectie met de medium en zachte band. Dat resulteerde in een één-stop race, zelfs voor Nico Rosberg die op het einde van de eerste ronde binnenkwam nadat hij één van zijn banden compleet aan gort had gereden bij een remmanoeuvre.

Pirelli heeft daarom besloten om voor deze editie de twee zachtste componenten mee te brengen naar Rusland. De bandenconstructeur hoopt daarmee een twee- of zelfs een drie-stop race te bekomen.

Paddy Lowe zegt dat deze bandenkeuze beter is en ook mogelijk problemen voor Mercedes zal wegwerken.

Vorig jaar was het een onvoorspelbaar weekend op een nieuw circuit met nieuwe asfalt, waarop de banden zich anders dan normaal gedroegen. Dit jaar gaan we stap zachter met de banden, dat gecombineerd met het nu reeds ingereden asfalt zou moeten leiden tot meer gewoon gedrag van de banden, wat ons zal helpen om een situatie zoals die in Singapore te vermijden.