Gisteren was er een opmerkelijk interview met Niki Lauda en Helmut Marko op de Oostenrijkse TV-zender Servus TV te zien. Volgens Niki Lauda waren de Red Bull coureurs de eerste die belden naar Mercedes toen Nico Rosberg bekend maakte te stoppen.

Servus TV is eigendom van Red Bull eigenaar Dieter Mateschitz. Lauda kreeg de vraag wie Rosberg gaat opvolgen, daarop antwoordde de Oostenrijker:
Ik ga dat hier niet bekend maken. Jullie zijn ons grootste concurrtent. Maar ik kan je wel vertellen dat iedere serieuze coureur zich bij ons heeft gemeld, dat is de waarheid. Tegen Marko zei Lauda plagerig: Natuurlijk hebben hebben de Red Bull coureurs zich ook gemeld. Die van jou hingen als eersten aan de lijn.

Marko reageert: Niki, ik ben weliswaar pas geopereerd, maar dat was aan mijn knie en niet aan mijn hoofd.. Lauda counterde meteen: Ze hebben zich echt gemeld. Maar het is ook logisch dat ze allemaal wat van zich laten horen. Daar is toch ook niks mis mee, om interesse te tonen als zo’n stoeltje vrijkomt? Maar je hebt – zoals je weet – daarbij wel met doorlopende contracten te maken.

Lauda vervolgt: De coureurs van Helmut liggen tot 2019 vast. Zelfs voor 2018 heb ik niks met Helmut z’n coureurs te bespreken, want je kunt het wel aan ‘herr doctor’ (Helmut Marko heeft rechten gestudeerd red.) overlaten om goede contracten af te sluiten.

Overigens liet Lauda ook weten dat Pastor Maldonado zich bij Mercedes heeft gemeld: Dat klopt, maar pas na vier dagen nadat Nico Rosberg zijn pensioen aankondigde.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.