GP2 vice-kampioen Antonio Giovinazzi wordt in 2017 de derde rijder van het Ferrari team. Dat heeft Ferrari president Sergio Marchionne bekendgemaakt in Maranello tijdens de jaarlijkse kerstlunch.

Antonio Giovinazzi was in 2016 de verrassing van het GP2 seizoen. De Italiaan debuteerde in de klasse bij het Prema Racing team en liet mooie dingen zien gedurende het seizoen, met als hoogtepunt de twee zeges in Azerbeidzjan. Giovinazzi maakte tot de laatste race kans op de titel in de klasse onder de Formule 1, maar moest in de laatste race zijn meerdere erkennen in teamgenoot Pierre Gasly.

De goede prestaties van Giovinazzi hebben hem nu een plek opgeleverd in het Formule 1 team van het illustere merk. Daar gaat hij de rol van derde rijder vervullen. Ferrari teambaas Maurizio Arivabenne vertelde dat Giovinazzi als derde rijder vooral zal plaatsnemen in de simulator van Ferrari. Verder zal hij ook enkele dagen met de wagen mogen testen, en zal hij wellicht deelnemen aan een aantal vrijdagtrainingen. Iets wat voor Ferrari opvallend zou zijn, want in recente jaren zette het team nooit andere rijders in tijdens de vrijdagtrainingen dan haar racecoureurs.

Ik kan bevestigen dat Giovinazzi onze derde rijder zal zijn volgend seizoen. We hebben voor hem gekozen omdat hij een fantastische coureur is, ook ben ik blij dat hij een Italiaan is. Vertelde president Sergio Marchionne tijdens de kerstlunch van Ferrari in Maranello, niet onder stoelen of banken schuivende dat het team graag een Italiaan achter het stuur ziet in de toekomst.

Naast Giovinazzi heeft Ferrari ook de beschikking over test, ontwikkeling en reservecoureurs als Jean Eric Vergne, Marc Gene en Davide Rigon.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!