Mercedes’ non-executive chairman Niki Lauda kan meer dan alleen maar klagen.

De legendarische drievoudig wereldkampioen noemde al enkele voorstellen ter verbetering van de Formule 1. Volgens de voormalig coureur van Ferrari en McLaren is de prijs voor de tickets veel te hoog.

Lauda maakt de vergelijking tussen de Grand Prix van Hockenheim en Red Bull Ring:

Dietrich Mateschitz besloot te focussen op veel stoeltjes door lage prijzen en niet op hoge prijzen en lege stoelen.

De race in Hockenheim toonde inderdaad veel lege tribunes, wat te wijten zou zijn aan de organisatoren. Volgens Lauda werd de wedstrijd ook onvoldoende gepromoot naast de te hoge toegangsprijzen.

Verder wijst ook de 65-jarige op het belang van social media. De jonge mensen willen op het strand met vrienden zijn en de Grand Prix op de Ipad bekijken. Daar liggen dus de mogelijkheden.

Niki Lauda hekelde ook de houding binnen de huidige Formule 1. Er zijn teveel regels, teveel beperkingen. Wanneer een andere coureur over de witte lijn gaat, begint een coureur te klagen over de radio. Daarnaast zijn er grenzen aan wat ze mogen zeggen tegen de media en wanneer ze hun mond moeten houden. Dat moet anders.

De F1 moet zich niet te veel bemoeien met het racen door ‘zoveel stomme straffen uit te delen’., zo sprak Niki Lauda zijn vaste kritiek uit tegenover het Italiaanse La Gazetta dello Sport.

Tijdens de Britse Grand Prix ergerde Lauda zich ook aan het lange oponthoud, toen de organisatie bijna een uur nodig had om het vangrail te repareren nadat Räikkönen zijn F14T erop stuk reed.

Onder dezelfde auteur verschenen op frankyremtlaaaat.wordpress.com


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!