De goede resultaten van Daniil Kvyat bij Toro Rosso, het opleidingsteam van Red Bull gaat niet onopgemerkt bij de top van Red Bull Racing. Teambaas Christian Horner looft het Russisch talent voor zijn mooi prestaties.

In zijn eerste elf races haalde kvyat vier punten finishes binnen en dit was geen toeval, want in zes van de elf kwalificaties stroomde de Rus met zijn Toro Rosso-Renault door naar Q3.

Horner: Voor mij is Daniil op dit moment de rookie van het jaar. Hij was sensationeel in de eerste seizoenshelft. Zijn pure snelheid is ronduit indrukwekkend, zeker aangezien hij direct uit de GP3 afkomstig is

Wat zijn prestaties bovendien nog knapper maakt, is dat hij tijdens de wintertests weinig tijd heeft gehad om zich goed voor te bereiden, terwijl hij in Jean-Eric Vergne een hele snelle teamgenoot heeft die een zeer goede graadmeter vormt.

De Rus wordt door velen al de rookie van het seizoen genoemd maar er resteren nog 8 races waaronder zijn thuisraces op het gloednieuwe circuit van Sochi.

Bron Citaten Horner: Formule1.nl


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!