Drievoudig wereldkampioen Niki Lauda vreest dat het seizoen 2012 wel eens dezelfde kant op kan gaan als 2011: een ijzersterke Red Bull/Sebastian Vettel-alliantie met Jenson Button als grootste concurrent op gepaste afstand.

Als je het logisch bekijkt denk ik dat Red Bull nog wel eens een grotere voorsprong kan opbouwen komend jaar, meent Lauda. De reglementen voor 2012 zijn, behoudens de geblazen diffuser, niet veel anders dan die van 2011. Lauda: Degene die een goede auto beter moet maken heeft een voordeel want dat is nou eenmaal eenvoudiger dan met iets nieuws komen.

De Oostenrijker meent dan ook dat Mercedes en Ferrari, die beiden met behoorlijk vernieuwde wagens komen ten opzichte van vorig seizoen, het lastig zouden kunnen krijgen. Er is altijd een risico dat het dan de verkeerde kant uitgaat, zegt de 62-jarige Lauda in de Salzburger Nachrichten krant.

Van wie hij wel veel verwacht is Jenson Button. De Britse oud-kampioen behaalde afgelopen seizoen de vice-wereldtitel en verbaasde velen met een sterk optreden. Lauda verwacht dan ook dat Button andermaal Vettel’s grootse rivaal zal zijn. Hij was afgelopen jaar zeer consistent, relaxed, snel en foutloos op iedere baan. Zijn zelfvertrouwen heeft hem enorm geholpen.