Het was een redelijke kwalificatie voor Toyota. Toch moeten ze wel met gemengde gevoelens zitten. Gisteren stond Jarno Trulli namelijk nog op de voorlopige pole. Het eindresultaat om kwart voor elf was echter slechts een vijfde plaats op de startgrid. Ralf Schumacher behield zijn vierde plaats, de beste startplaats voor de Duitser totnogtoe dit seizoen.

Maar die prestatie ging niet van een leien dakje: “Vandaag was het een moeilijke ochtend omdat ik veel onderstuur had in de wagen. We zijn nog niet zeker waar het vandaan kwam, dus zullen we de data moeten checken en daarin kijken. Ik denk nog steeds dat we een goed resultaat kunnen beogen in de race, vooral nu ik op de tweede rij start. We hebben alletwee (hij en Trulli, red.) al een goed weekend gehad tot hier toe, waarschijnlijk zelfs beter dan we hier hadden verwacht.”

“Nu kijk ik uit naar de race, die lang en zwaar zal zijn. Inhalen is hier zeer moeilijk, dus veel van wat er zal gebeuren, zal afhangen van de strategie die de teams gekozen hebben,” eindigde Ralf Schumacher zijn commentaar.

Jarno Trulli ging hierop voort: “Net als ralf had ik vanmorgen veel onderstuur en verloor ik daardoor bijna een halve seconde. Ik was dus niet bepaald blij met de wagen en we zullen de data moeten nakijken voor deze namiddag.”

“Maar ik denk nog altijd dat we een goede race kunnen hebben,” ging Trulli verder. “Het is hier belangrijk een goede start en een juiste strategie te hebben, en vijfde is geen slechte plaats om punten vandaan te halen en op het podium te mikken. Ik ben er zeker van de de sfeer de namiddag prachtig zal zijn met zovele Spaanse fans hier. Nu moet ik gewoon mijn best doen in de race.”

Hoofdrace-ingenieur Dieter Gass had hetzelfde te zeggen. Toyota moet naar de telemetrie kijken om het onderstuurprobleem te verhelpen, maar ze hebben nog steeds een grote kans op een goed resultaat in de race, die zwaar zal zijn voor de banden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter