De organisatie van de Grand Prix van Zuid-Korea heeft besloten de toegangsprijzen te verlagen. Hiermee reageert de organisatie op de kritiek op de hoge prijzen, die vorig jaar werden gerekend.

Voor dit seizoen gingen de tickets in de verkoop met een gemiddelde prijs van ongeveer 203 euro. Het goedkoopste kaartje kost rond de 56 euro, vorig jaar was dat 83 euro. Fans, die deze maand al toegangskaarten kopen, krijgen bovendien vijftig procent korting.

Vorig jaar oktober passeerden bijna 170.000 toeschouwers de toegangspoorten van het Korea International Circuit in Yeongam. Er werden duizenden vrijkaarten weggeven buiten medeweten van de organisatie, die daarop een aantal fans niet toeliet op het circuit. De belangstelling voor de allereerste Grand Prix in Zuid-Korea viel tegen omdat veel tribunes niet gereed waren.

Park Joon-young, voorzitter van de organisatiecomité van de Zuid-Koreaanse Grand Prix, zei zich specifiek te richten op verbetering van het ticketverkoop. Ook over de reclame-uitingen is een plan van aanpak opgezet.