Minardi doet het al jaren niet zo goed. Uitgezonderd enkele hoogtepuntjes, zoals de Grote Prijs van Australi� in 2002, waar Mark Webber vijfde werd en twee punten scoorde, laat de Italiaanse renstal niet veel zien. Maar er is dan eindelijk verbetering in zicht.

De PS04B, voor altijd naast de baan?De grote reden van de onsuccesvolle verschijningen van het team, zijn natuurlijk vooral te wijten aan de wagen. De PS04B waarmee nu geracet wordt, is een verandering van de wagen van vorig jaar, zodat de bolide conform is aan de technische reglementen van dit seizoen. Die wagen was dan weer een doorontwikkeling op die van 2003, en dan loop je wel wat achterstand op ten opzichte van de andere teams.

Maar de uitrusting van Paul Stoddart is nog een keer helemaal opnieuw begonnen, met als resultaat de PS05, een nieuwe wagen, die volgens Paul Stoddart een revolutie zal zijn voor zijn team. De wagen wordt normaal gezien voor het eerst ingezet in Imola, drie weken na de GP van Bahrein, dus kunnen we zondag gedag zeggen tegen de PS04B. Jordan, watch your back!

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter