De F1 fans hebben het al meerdere keren gevraagd, waarom twee Grote Prijzen in Duitsland en Itali�?
Wel het ziet er naar uit dat er nu verandering in zal komen, Bernie Ecclestone gaat de Grote Prijs van San Marino schrappen in 2005.

Bernie Ecclestone in Gazzetta dello Sport:

“: Imola gaat zijn laatste editie tegemoet, vanaf 2005 zal het niet meer op de kalender staan.

Volgend jaar staat Turkije op de kalender. Met Korea is er ondertussen al een overeenkomst voor 2009, maar voor we daar zijn zal er al een wereldkampioenschap zijn in India.
Het enige probleem met de Aziatische races is het tijdverschil van de Tv-uitzendingen in Europa, maar we voorspellen dat in 2004 de Chinese kijkers met evenveel zullen zijn dan in Europa.

Duitsland blijft verder doen met twee GP�s, woensdag hebben we een overeenkomst gesloten met de N�rburgring. Al bij al is de aanwezigheid van de Duitse industrie in de F1 nog steeds belangrijk.”

Veel Europese Formule 1 fans zullen dit nieuws niet met open armen ontvangen, maar Ecclestone is nu eenmaal diegene die de commerci�le rechten bezit van de F1 en daardoor de macht heeft om de kalender samen te stellen van de F1.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter