Nu Juan Pablo Montoya op het einde van dit seizoen naar McLaren verhuisd wordt er al volop gespeculeerd over wie zijn plaats zou innemen in 2005. Een van die personen is de Engelsman Jenson Button, die reeds in 2000 zijn debuut maakte bij Williams. Het jaar erop werd hij uitgeleend aan Benetton / Renault, maar behield zijn contract bij het team van Sir Frank. Ook nu heeft hij nog een contract bij het team, maar David Richards zal hem niet laten gaan.

“Jenson is zeker niet te koop. Er is geen reden om te discussi�ren met de anderen. We werken heel goed samen, we evolueren constant en ik ben er zeker van dat Jenson een succesvolle toekomst met het team ziet.
We worden steeds sneller en sneller en we hebben een contract, dus waarom zou hij hier weg willen,”

aldus BAR-teambaas David Richards.

Ook Ron Dennis, de hoofdman van McLaren, sprak lof uit over Button.

“Jenson heeft alles om wereldkampioen te worden. Soms is zijn discipline wat aan de onbetrouwbare kant en af en toe speelt hij ook de showman, maar hij is een competitieve coureur en hij heeft veel geleerd in 3 jaar tijd.”

Jenson Button eindigde vorig seizoen op een negende plaats in het coureurskampioenschap. Richards zijn plan is om de 23-jarige Brit zijn contract te verlengen en om uiteindelijk het hele team rond hem op te bouwen. Misschien een van de redenen waarom Villeneuve ontslagen werd ?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter