De FIA had de intentie om de party mode te verbieden vanaf de Grand Prix op Spa Francorchamps, maar het verbod lijkt nu pas in Italië in te gaan.

De kwalificatiemodus zou er mogelijk voor zorgen dat de betrouwbaarheid ten koste gaat van betere prestaties. In het technisch reglement zijn mogelijkheden aangebracht voor de motorleveranciers om wijzigingen aan te brengen voor betere betrouwbaarheid. Zo werd vermeldt door onder andere RaceFans.net.

De FIA vermoedt nu dat deze betrouwbaarheidswijzigingen ervoor gezorgd hebben dat de motoren nog verder opgeschroefd kunnen worden.

En daar wil de FIA met een wijziging in datzelfde technisch reglement verbieden.

Om precies te zijn gaat het om artikel 2.7 en 27.1 van het technisch reglement, die erop toezien dat de auto aan de FIA regels moet voldoen en dat er geen hulpmiddelen voor de bestuurder zijn.

Mercedes heeft naar verluidt de beste party mode en lijkt dus het grootste slachtoffer te worden van het verbod.

Foto: Twitter


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!