Een Pool in een Formule 1 wagen, dat gebeurd niet elke dag. Al in China leek het te gebeuren, maar toen kreeg Robert Kubica geen superlicentie om op de vrijdag in te stappen bij Minardi. In december zal het er wel van komen, en wel bij Renault.

Afgelopen donderdag bezocht de regerend World Series by Renault kampioen de fabriek in Enstone. Daar mocht hij alvast een zitje passen voor de test op 1 december in Barcelona. Ook Formule Renault V6 kampioen Giorgio Mondini zal dan op de baan te vinden zijn.

“Het was erg indrukwekkend om zoveel mensen om de wagen te zien terwijl ik achter het stuur zat. In de World Series ben ik immers gewend dat er maar vijf mensen mijn wagen te zien. Je ziet gelijk het geheim achter het succes van Renault: een goede organisatie. Ze kijken naar alle details. “

“De windtunnel was erg indrukwekkend om te zien. Mijn favoriete gedeelte van de fabriek is echter werkplaats waar alle wagens staan. Ze kijken elk onderdeel van de wagens na en de technici zijn zeer professioneel bezig.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!