Robert Kubica zal na de Grand Prix van Oostenrijk opnieuw voor Renault testen. De test zal plaats vinden op het circuit van Paul Ricard, wanneer precies heeft Renault niet bekend gemaakt.

De eerste test was om hem weer kennis te laten maken met het rijgevoel, zei Renault Sport teambaas Cyril Abiteboul tegen F1i.com. De tweede test is om te kijken of Robert kan terug keren op het hoogste niveau. Het is een nieuwe fase in zijn persoonlijke en professionele reis. We zijn er trots op om hem te kunnen steunen en hem de mogelijkheid te geven. Er zijn nog veel hordes te nemen voor Kubica. Hij weet als geen ander dat alleen zijn prestatie zal uitmaken of hij op een dag kan terugkeren als professioneel coureur.

Kubica liet al eerder weten klaar te zijn voor een comeback, de Pool traint al enkele maanden serieus om weer Formule 1 te rijden. Bij Renault staat Jolyon Palmer onder druk, hij scoorde tot op heden nog geen WK-punten. Geruchten in de paddock melden al dat Palmer mogelijk plaats moet maken mocht Kubica opnieuw snel zijn. In de eerste test maakte Kubica een goede indruk, rondetijden werden niet bekend gemaakt maar naar verluidt was de Pool sneller dan de vaste testcoureur van Renault Sergey Sirotkin.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter