De Italiaanse site omnicorse.it suggereert dat Robert Kubica in een twee jaar oude Formule 1 auto van Ferrari gaat rijden. De Pool ,die nu al bijna een jaar niet geracet heeft door blessures die hij opliep bij een rallycrash, zou volgens de site in juni in de 2010 auto van het Italiaanse team mogen rijden. In deze F10 zit wel een 1.6-liter V6 Turbo motor. Dit is de motor waar Ferrari in 2014 naar alle waarschijnlijkheid mee aan de start zal verschijnen.

Kubica is op dit moment herstellende van zijn ongelukkige val op het ijs bij zijn huis in Italië. Bij deze val liep Kubica een breuk op in zijn scheenbeen. Door dit ongelukje kreeg Kubica ook een terugval in zijn revalidatie. Gelukkig gaat het nu steeds beter met Kubica. Hij kan zijn rechterarm weer normaal bewegen, maar hij heeft alleen nog wat moeite met ‘draaibewegingen’. Kubica brengt vijf uur per dag door bij de fysiotherapie en de Pool hoopt binnenkort weer plaats te nemen in een racesimulator.

Robert Kubica wordt al lange tijd in verband gebracht met een stoeltje bij het Italiaanse team. Kubica heeft wel aangegeven alleen terug te willen keren als hij weer 100% fit is en ervan overtuigd is dat hij weer op zijn oude niveau kan terugkeren.