Heikki Kovalainen heeft na zijn vrijdagsessie voor de Grand-Prix van Bahrein deze week opnieuw voor Caterham getest. De Fin reed op zogenaamde “filmdag” voor Caterham op het circuit van Magny Cours.

Kovalainen reed in de stromende regen, Caterham gebruikte deze “filmdag” echter ook voor het testen van nieuwe onderdelen. Zo reed Kovalainen met een aangepaste neus. Ook Giedo van der Garde en Charles Pic kwamen in actie. De neus waarmee gereden werd was niet getrapt, de Caterham CT03 is tot op heden wel uitgerust met een getrapt exemplaar. Hiermee is Caterham overigens één van de weinige teams.

Volgens Kovalainen verliep de dag goed, op Twitter liet hij weten dat het programma succesvol is afgewerkt. In Spanje mag Kovalainen overigens opnieuw rijden voor Caterham, hij zal opnieuw een vrijdagsessie voor zijn rekening nemen.

Grote vraagt blijft waarom Caterham Kovalainen blijft gebruiken voor belangrijke tests. Vorig seizoen werd de Fin nog aan de kant gezet voor Charles Pic en Giedo van der Garde. Boze tongen in de paddock beweren dat Tony Fernandes ontevreden zou zijn over de prestaties van Caterham tot nu toe, mogelijk zou Kovalainen achter de hand gehouden worden als mogelijke verbetering. De Fin liet in Bahrein overigens wel weten dat de de wegligging van de CT03 slechter is dan die van de CT02.

De officiële reactie van Caterham is echter dat Kovalainen allen als ontwikkelingscoureur word gebruikt om met de ervaring van de Fin de CT03 sneller te ontwikkelen.

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.