Caterham nieuwbakken CEO Cyril Abiteboul liet in een gesprek met GPUpdate.net weten dat Caterham geen plannen heeft om Kovalainen nog een keer de baan op te sturen.

Nee, we zijn vooralsnog niet voornemens om hem nog een keer een training te laten rijden. We hadden echt specifieke redenen om Heikki die vrijdagsessies te laten doen. Of er moet zich al een situatie voordoen dat er problemen zijn met de auto waar onze racerijders niet uitkomen en hij dankzij zijn ervaring met de auto van vorig jaar wel bij kan helpen. Ik zie dat op dit moment echter niet gebeuren en denk dat het bij die twee trainingen zal blijven.

Kort nadat Kovalainen terugkeerde als derde coureur bij het team, reed de Fin op op de vrijdagochtenden in Bahrein en Spanje. Daarbij werd benadrukt dat Kovalainen vooral was aangetrokken om feedback op de huidige auto te kunnen geven.

Kovalainen volgt tevens beoogde derde rijder Ma Qing Hua op, die om “bepaalde redenen” niet verder kon met het team. Iets met gebrek aan snelheid en vooral talent, denken wij. Alexander Rossi, die nu in de GP2 rijdt, is er nog niet rijp voor. Betekent dat de Nederlander Giedo van der Garde ‘veilig’ is?

Absoluut niet!, reageert Abiteboul. Giedo moet zich áltijd zorgen maken. Hij is immers Formule 1-coureur, niet bepaald een beroep dat je kiest als je een zorgeloos leventje wilt leiden., aldus de teambaas van Caterham, die hier op de foto GvdG feliciteerde met het behalen van de Q2 in Monaco.