Pastor Maldonado heeft nog steeds fysiek last van zijn crash tijdens de Grand Prix van Monaco. De race werd gestopt in ronde 46, toen Maldonado hard in de muur bij Tabac terecht kwam, na een botsing met Max Chilton’s Marussia .

Door de crash kwamen de veiligheidsbarrières los te zitten [zoals te zien op de onderste foto, FR], maar Maldonado was in staat om zelfstanding uit te stappen met alleen blauwe plekken over zijn lijf en een kleine snee in zijn arm.

Maldonado zegt niet bezorgd te zijn over eventuele langdurige [fysieke] schade, als gevolg van de crash. Mijn lichaam doet nog steeds pijn, maar het is geen groot probleem. Zodra ik wist dat ik in orde was, dacht ik alweer aan de volgende race in Montreal., aldus de coureur tegenover The Racer’s Edge, een F1-site van Peter Windsor en het Engelse F1Racing.

Chilton kreeg een drive-through penalty voor zijn aandeel in het incident, en de Brit bood later zijn verontschuldiging aan bij Maldonado.

Maldonado’s chassis was te zwaar beschadigd bij de crash, om te worden gerepareerd voor de aanstaande Grand Prix van Canada. Dus de Venezolaan zal een nieuw chassis krijgen van het team.