Gisteren, na de kwalificatie kondigde Paul Stoddart aan dat negen van de tien teams een akkoord onderschreven om de kosten in de Formule 1 in de toekomst grondig te reduceren.

�Dit is de eerste stap voorwaarts met als einddoel de noodzakelijke kostenvermindering in deze sport. Deze maatregelen zijn nodig omdat deze sport zou kunnen overleven op langer termijn�.

Enkele van de voorgestelde wijzigingen houden in dat er op vrijdag 4 uur vrije training zou zijn en dat er buiten de raceweekends maar 10 vrije testdagen zouden mogen overblijven. Ook de bandentests zouden gelimiteerd of zelfs verboden moeten worden.

Deze maatregelen kunnen echter pas in 2005 toegepast worden als alle 10 van de huidige F1 teams akkoord zijn met deze voorstellen. Op dit moment hebben reeds negen van de tien teams hun handtekening onder deze voorstellen gezet. Alleen Ferrari ziet geen heil in deze voorstellen. Het team heeft nog de tijd tot 31 oktober om alsnog zijn goedkeuring te geven. Indien ze dat niet doen, zullen ze verantwoordelijk gesteld worden om de kosten te drukken, maar evenzeer voor de verdwijning van de GP van frankrijk en Groot-Brittanni�.

Inderdaad, ook voor de verdwijning van de GP van Frankrijk en Groot-Brittanni�, want de teams gaan akkoord om volgend seizoen 19 GP te rijden op voorwaarde dat de kosten worden gedrukt.

Daardoor zit Ferrari in een moeilijke positie, omdat ze verantwoordelijk zullen gesteld worden voor de verdwijning van deze GP�s maar ook omdat Jean Todt een Fransman is.

De reden dat de teams daar nu met naar buiten komen is waarschijnlijk om de voorstellen van de FIA ivm het vervangen van de V-10 motor door een V-8 motor terug te draaien.

Eens kijken of er deze keer wel iets uit de bus komt….

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter