Het is de laatste race van het seizoen, maar het lijkt dan toch eindelijk eens te gebeuren. Regen tijdens de race. Dit jaar een zeldzaamheid. Opdrogende banen hebben we wel al gezien, maar geen volledige regenraces. Volgens de weersvoorspelling is er zestig procent kans op regen. Naarmate de dag vordert neemt die kans alleen maar toe.

De regen kan voor grote problemen zorgen. De meeste coureurs hebben hun wagen immers afgesteld op droog weer. Sommige teams hebben er echter al rekening mee gehouden en hebben zich gekwalificeerd met veel benzine.

De kans is dus groot dat we een boeiende race gaan zien. Regen vermindert immers de verschillen tussen de wagens. Ook een foutje is zo gemaakt. Denk maar eens aan vorig jaar op ditzelfde circuit. Ook toen zorgde de regen voor een verrassende race met een zeer verrassende winnaar: Giancarlo Fisichella. Of hij dit kunstje nog een keer kan flikken? Vanavond weten we meer!

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter