Volgens het Italiaanse Autosprint Magazine zal de Koreaanse Grand Prix vanaf 2013 vervangen worden door de grote prijs van Argentinië. Volgens het blad zal de Argentijnse overheid volgende maand een driejarig contract ondertekenen.

President Cristina Fernandez de Kirchner wist al eerder te melden dat de race dan zal plaatsvinden op een stratencircuit in de kustplaats Mar del Plata. De Duitse ontwerper Hermann Tilke gaat zich bezig houden met de vijf kilometer lange baan. Volgens Autosprint heeft de minister van toerisme, Carlos Enrique Mayer, aangegeven dat de Argentijnse regering de uitdaging van de organisatie van een Grand Prix wil aangrijpen om het land positief te promoten.

Ook volgend jaar zal er echter worden vastgehouden aan 20 races en met de toevoeging van zowel Argentinië als New Jersey zal dat dus betekenen dat er twee races moeten afvallen. Doordat de Spaanse races in Barcelona en Valencia waarschijnlijk gaan rouleren komt daar automatisch een plekje vrij. Tevens zou de Grand Prix van Korea van de kalender verdwijnen omdat de Aziaten moeite hebben om aan hun financiële verplichtingen richting Bernie Ecclestone te voldoen.

De Grand Prix van Argentinië heeft een rijk verleden. Op het circuit Autodromo Oscar Alfredo Galvez nabij Buenos Aires werd tussen 1953 en 1998 twintig maal een Grand Prix gehouden. Liefst viermaal wist de Argentijnse superster Juan Manuel Fangio de race op zijn naam te schrijven. In 1998 werd de tot nu toe laatste race in het Zuid-Amerikaanse land gehouden. Michael Schumacher kwam destijds in zijn Ferrari als eerste over de meet.