McLaren heeft nog altijd geen motorleverancier voor 2014, het jaar waarin het nieuwe turbotijdperk van start zal gaan. Het Britse topteam wordt echter door diens huidige leverancier Mercedes gepusht om binnen enkele dagen de knoop door te hakken.

Jarenlang was de combinatie tussen McLaren en Mercedes een uitstekende combinatie en werden er gezamenlijk races en titels gewonnen. Maar door de entree van Mercedes als constructeur twijfelt McLaren serieus of het verder moet gaan met de Duitse gigant.

Volgens Michael Schmidt, van Auto Motor und Sport, is McLaren reeds in gesprek met hun voormalig partner: Honda. De Japanners, die ook gelinkt worden aan het achterhoedeteam van Marussia, zouden echter nog twijfelen of ze reeds in 2014 of pas in 2015 hun rentree in de F1 zullen gaan maken.

Schmidt claimt zelfs dat er reeds Honda-engineers werkzaam zijn in het McLaren-hoofdkwartier in Woking, terwijl er officieel nog geen enkele beslissing is genomen.

De samenwerking tussen McLaren en Honda was ooit ultrasuccesvol. Tussen 1988 en 1992 werden er vier constructeurstitels gewonnen en werden Ayrton Senna (’88, ’90, ’91) en Alain Prost (’89) wereldkampioen bij de coureurs.

Ook zonder McLaren kende Honda succes als leverancier. In 1986 en ’87 werden er constructeurtitels gevierd tijdens de samenwerking met Williams. Nelson Piquet werd in die jaren eenmaal wereldkampioen bij de rijders. Tevens won Lotus enkele races met Honda krachtbonnen achterin.

Als team was Honda minder succesvol. In de jaren ’60 van de vorige eeuw werden er slechts twee zeges behaald, door Richie Ginther (’65) en John Surtees (’67). Nadat Honda in 2006 BAR had overgenomen volgden er nog drie matige jaren. De allerlaatste Honda-zege kwam op naam van Jenson Button. De latere wereldkampioen stuurde zijn Japanse wagen als eerste over de finish tijdens de verregende Grand Prix van Hongarije in 2006 (zie foto).