Het zou zomaar eens kunnen dat de Formule 1 een tweede race in China gaat rijden. Volgens de commerciële baas van de Formule 1, Sean Bratches, is men op zoek naar een race op een stratencircuit in het land.

Vorig jaar maakte Liberty Media al bekend een stratencircuit toe te voegen in 2020 in de vorm van Hanoi. Naast de race in de Vietnamese hoofdstad is er dus nog meer animo voor een stratencircuit in Azië. We zijn zeer geïnteresseerd in een stratencircuit. Het zou een mooie toevoeging zijn naast het bestaande permanente circuit in Sjanghai. Onze intentie is om de sport naar de mensen te brengen. Verklaarde Bratches tegenover BBC verslaggever Andrew Benson.

In totaal zouden er acht steden op de shortlist staan voor een stratencircuit. De naam van Peking is al genoemd, welke andere steden er in de running zijn voor een Grand Prix is nog niet bekend. Naast China is Liberty Media ook op zoek naar een tweede race in de Verenigde Staten. De gesprekken met Miami lijken te zijn vastgelopen en men is naar verluid nu aan het kijken naar de mogelijkheden in Las Vegas.


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!