Kamui Kobayashi greep onlangs de kans om een Ferrari Formule 1-auto te besturen over de testbaan van het team. De Japanse waaghals van weleer stapte achter het stuur van een Ferrari F10 uit 2010. F1-teams mogen een maximum aantal runs maken met oudere auto’s voor films of bandentests met Pirelli. Kobayashi rijdt nu voor Ferrari GT racing team in het World Endurance Championship.

Het eerste gevoel was er een van gelukzaligheid. zei Kobayashi. Ik heb tegen deze auto gereden en ik wist hoe snel het was, dus het was heel belangrijk om wat ervaring op te halen. Vorig jaar in Brazilië reed ik voor het laatst een F1-auto. Nu rij ik in het WEC [World Endurance Championship, FR] in een 458 GT en de indrukken zijn heel anders.

Maar het was niet moeilijk om weer in een F1 te rijden, want in het verleden heb ik allerlei soorten auto’s gereden en ik ben gewend om te mij aan te passen aan een andere klasse., aldus de eerste Japanse coureur voor het rode team.

Kobayashi reed de auto als voorbereiding op de Moscow City Racing evenement op 21 juli. De Japanner zal daar een demonstratie geven.