Teambaas Monisha Kaltenborn ontkent dat het team verwacht dat Kamui Kobayashi geld meebrengt. De positie van Kamui Kobayashi bij Sauber is allesbehalve veilig voor 2013. De Japanner denkt daarom dat hij met een sponsorbudget achter zich betere kans maakt om te mogen blijven.

We hebben daar zelfs niet om gevraagd aan het einde van 2010, toen we eigenlijk opnieuw begonnen met het runnen van het team. Op dat moment namen we hem aan vanwege zijn vaardigheden en nam hij geen sponsorgeld mee., aldus Kaltenborn.

Het is volgens de teambaas daarom niet eerlijk om nu wel sponsorgeld als eis te stellen. Ik denk daarom dat het niet juist is om er nu een probleem van te maken. Hij staat niet onder druk. Het gaat erom wat hij doet op het circuit.

Maar aan de andere kant heeft het team uit Zwitserland wél Nico Hülkenberg gecontracteerd voor seizoen 2013, terwijl sponsor Telmex [lees Carlos Slim Helú] verwacht dat protegee Esteban Gutierrez naast Nico plaatsneemt. Geen Esteban, geen Telmex-miljoenen…die Sauber had nodig heeft om zich te kunnen blijven ontwikkelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.