Kamui Kobayashi heeft zijn zoektocht naar een stoeltje voor volgend jaar gestaakt. De Japanner zal in 2013 niet in de Formule 1 aan de start verschijnen.

De 26-jarige Japanner liet maandag weten dat zijn zoektocht naar een competitief team mislukt is. Eerder konden wij al melden dat Kamui een actie op touw had gezet om geld in te zamelen. Deze actie leverde ongeveer acht miljoen euro op als we de BBC mogen geloven. Deze giften hebben Kamui echter niet kunnen behouden voor de Formule 1.

Op zijn site plaatste de ex-Sauber coureur een brief waarin hij zijn fans bedankt voor hun steun. Kamui gaat nu kijken wat het beste is voor 2013 en 2014. Daarnaast vroeg Kobayashi zijn fans te stoppen met doneren. Het ingezamelde geld bewaart hij echter wel om voor 2014 een stoeltje te bemachtigen.

Mijn hoofddoel is 2014, valt er in de brief van Kamui te lezen. In 2014 wil ik weer racen bij een competitief team in de Formule 1. Ik heb geen interesse om in andere raceklasse te gaan rijden, aldus Kamui Kobayashi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.