Ondanks een sterk optreden in Singapore rekent Christian Klien erop dat hij dit jaar niet meer op zondag in actie zal komen. Klien verving Sakon Yamamoto die met een voedselvergiftiging zou kampen. Al snel gingen het gerucht rond dat Yamamoto niet meer terug zou keren nadat er een persoonlijke sponsor van Christian Klien op de auto te zien was. Daarnaast reed de 27-jarige Klien sterk, hij versloeg teamgenoot Bruno Senna met ruim één seconde in de kwalificatie en reed in de race op een 18e plek toen hij met hydraulische problemen moest uitvallen.

Het optreden voor het Hispania Racing Team was eenmalig. In Japan zal Sakon Yamamoto weer terug zijn. Het was geweldig om weer eens op zondag te kunnen racen, ik heb geprobeerd zoveel mogelijk te laten zien. De auto is niet makkelijk, het Dallara chassis lijkt soms meer op rally-bolide. Misschien had ik Kimi Raikkonen om advies moeten vragen.

Klien zal zich nu weer terugtrekken in zijn rol als testcoureur, samen met Karun Chandock die eerder dit jaar plaats moest maken voor Yamamoto. De verwachting is nu dat Senna en Yamamoto het seizoen voor het Spaanse HRT afmaken.

By peter