Christian Klien in de Red BullChristian Klien in de Red BullChristian Klien zou naast David Coulthard aan de start van de GP van Australi� verschijnen. De Oostenrijker deelt het tweede Red Bull zitje met Vitantonio Liuzzi, maar zou van de teamleiding de voorkeur krijgen om aan het seizoen te beginnen.

Daar zijn enkele logische verklaringen voor. Gisteren mocht Klien een shake-down van de RB1 uitvoeren op het testcircuit van Ford in Lommel. Volgende week zou hij ook de eerste wagen van het team besturen tijdens de testsessie in Jerez.

Veder heeft hij al race ervaring opgedaan in Melbourne, Kuala Lumpur en Manama. Liuzzi zou tijdens de vrijdagse testsessies de circuits kunnen aanleren, Klien kan trouwens niet deelnemen als derde rijder aan die sessies omdat hij vorig seizoen meer dan 6 races reed.

Wanneer het circus naar Europa trekt zou Liuzzi de kans krijgen om zijn talenten te tonen op de circuits die hij nog kent uit zijn vroegere carri�re.

Mocht Klien teleurstellen tijdens de tests, dan is de kans groot dat er toch nog een wijziging zal komen in de opstelling van het team. Waardoor Liuzzi de eerste races zou rijden. Welkom in de wondere wereld van de concurrentie.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *