Chrstian Klien vertrekt uit de pitsRed Bull heeft beslist dat Christian Klien de teamgenoot van David Coulthard zal worden. Dat heeft het team bevestigd zo pas officieel bevestigd. Midden april zullen de prestaties van Klien ge�valueerd worden en kan Vitantonio Liuzzi een kans krijgen om te racen voor het team.

De keuze van Klien lag voor de hand, want zoals we eerder al vermeldden zou Klien niet als vrijdagse testrijder aan de slag kunnen omdat hij vorig seizoen alle races meereed.

Dietrich Mateschitz zei tegen een Oostenrijkse krant:
“Christian kan nu tonen wat hij in 2004 geleerd heeft. We zijn zeer tevreden met zijn prestaties tijdens de wintertests.”

Sportief directeur Chrisitan Horner:
“We hebben veel geluk om twee zeer jonge getalenteerde rijders te hebben. We zijn onder de indruk van Christian’s en Tonio’s ontwikkelingen van de afgelopen weken en door hun professionalisme en sportiviteit. Chrsitian zal zonder twijfel veel voordeel halen uit de ervaring van David Coulthard en verder bouwen op zijn prestaties van vorig jaar.”

Christian Klien:
“Ik ben zeer trots dat ik in de eerste race van het seizoen mag starten voor Red Bull Racing. Ik ben zeer vereerd dat de beslissing in mijn voordeel is, het heeft me nog meer gemotiveerd.”

Vitantonio Liuzzi:
“Ik wil mijn felicitaties overmaken aan Christian, maar ik wil natuurlijk zelf zo snel mogelijk racen. Het is fantastisch om voor Red Bull te rijden, de teamgeest if fantastisch. Ik ben er zeker van dat zowel Christian als ik veel zullen opsteken van David Coulthard.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter