Waar Pirelli bij de lekke banden voor Felipe Massa wees naar brokstukken, gaat het de bandenleverancier de klapband van Lewis Hamilton nader onderzoeken. In de laatste vrije training voor de kwalificatie, liep de Brit tegen een lekke band op. Hamilton kon terugkeren in de pits, doch constateerden de monteurs van Lewis dat er de nodige schade was.

Niet alleen was de ophanging van Lewis zijn auto beschadigd, maar ook de versnellingsbak had schade opgelopen. Het team zag zich genoodzaakt de versnellingsbak te vervangen, waardoor Lewis Hamilton een gridstraf van vijf positie’s kreeg.

Pirelli wees eerst naar puin op het wegdek, omdat ook Giede van der Garde een lekke band opliep op hetzelfde stuk van het circuit. Nadere beschouwing wees uit, dat de schade niet kon zijn veroorzaakt door scherpe brokstukken. Dus wordt de Pirelli verder onderzocht in het hoofdkwartier van het bedrijf in Milaan.

Mercedes had de gehele weekeinde moeite met de achterbanden, doordat het temperatuur van de banden –en dus de druk– te hoog opliep. Men acht het mogelijk dat de structuur van de band door deze twee krachten interne schade ondervond.

Hembrey:De klapband van Hamilton verdient nader onderzoek, om erachter te komen of de band door oververhitting is geklapt. Momenteel weten we nu nog niet wat er precies is gebeurd. Wat we wel weten is dat Van der Garde achter Lewis aan reed, en op hetzelfde moment een flinke scheur opliep aan zijn band.

We hebben een mobiele laboratorium op het circuit, maar we besloten de band van Hamilton intensief te onderzoeken. Zo kunnen we erachter komen of wij niet iets aan de banden moeten veranderen., aldus Pirelli’s Paul Hembrey.