Enige tijd geleden bleek het erg moeilijk te zijn om als priv� team aan motoren te geraken in de F1. Blijkbaar is men van gedachten aan het veranderen.

Nadat Toyota (in onderhandeling met Jordan) al liet verstaan dat ze zelfs vanaf 2005 motoren willen leveren aan een ander team, en Mercedes in onderhandeling is met het nieuw op te richten Team Dubai voor 2006, blijkt dat nu ook BMW interesse heeft in het leveren van motoren aan een priv� team.

BMW stelt wel als voorwaarde dat men dan minder moet gaan testen, maar deze maatregel die door negen van de tien teams als is aangenomen is op dit moment nog geen feit. Ferrari houdt voorlopig nog de boot af, maar ook daar is men aan het twijfelen geslagen.

Ferrari levert trouwens al jaren motoren aan Sauber, die ze inzet onder de naam van sponsor Petronas. Honda lijkt voorlopig niet geneigd te zijn om motoren te leveren aan andere teams.

Dan blijft er uiteraard nog de vraag wat er gaat gebeuren met Cosworth, want als we alle berichten mogen geloven is de verkoop al rond, of toch zo goed als rond. Alleen maak ik de bedenking dat ik die verhalen ook dikwijls gelezen heb ten tijde van Arrows of Prost GP. Hopelijk gaat het met Cosworth (en Jaguar) niet dezelfde weg op.

De Formule 1 zit opnieuw volop in beweging, en dat maakt dat de toekomst er opnieuw een stuk rooskleuriger zou kunnen uitzien over enkele weken of maanden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter