Max Verstappen laat vandaag in de Telegraaf weten klaar te zijn voor de titelstrijd in de Formule 1.

Max Verstappen: Ik ben er vanaf mijn eerste race, in 2015 bij Toro Rosso, al klaar voor. Als ik toen al een goede auto had gehad, weet ik honderd procent zeker dat ik al overwinningen had behaald. Als je materiaal goed is, hoef je niet altijd op honderd procent te rijden. Dan zit je op een heel andere manier achter het stuur. Natuurlijk, ik heb de afgelopen twee seizoenen ontzettend veel geleerd. Van crashes, fouten, verkeerde pitstops, dat soort dingen. Maar als je in een superieure auto zit, vallen zoveel dingen weg waar je geen last meer van hebt, waardoor racen eigenlijk een stuk makkelijker wordt. Dan kom je veel minder vaak in moeilijke situaties met problemen en tegenslagen.

Ervaring brengt je verder. Maar dat geldt voor iedereen. Ook al ben je 35 of 36. Ik weet niet of je dan nog net zo hongerig en gemotiveerd bent, maar in technische zin word je wel beter.

Als nieuwkomer bij een topteam heb ik zelf de grootste stappen gemaakt met hoe je een raceweekend goed opbouwt. Hoe je te werk gaat en vooral hoe je de auto optimaal afstelt. Er zijn zoveel aspecten die verschil kunnen maken. Alle randzaken, de aandacht, de overvolle agenda en dat soort dingen maken me weinig uit. Daar ben ik redelijk relaxed onder. Randzaken zijn afleiding. Ik doe het minder graag, waardoor het ook minder indruk op me maakt en minder energie kost. Ik focus me vooral op de auto en het racen.

Verstappen liet ook weten blij te zijn met zijn teamgenoot Ricciardo:
Als je naar Daniel kijkt, zie je een heel vrolijk iemand. Hij zal nooit met een chagrijnig gezicht rondlopen en kan iedereen aan het lachen maken. Ik kan hetzelfde doen, denk ik. Voor een team is het heel belangrijk om twee van zulke rijders te hebben die elkaar niet stiekem zwart proberen te maken of zieltjes proberen te winnen, maar gewoon open zijn en alle informatie delen. Ik denk dat je duidelijk hebt kunnen zien dat ik een mindere klik had met Carlos (Sainz, zijn vorige teamgenoot bij Toro Rosso, red.) dan nu met Daniel. Al was die situatie ook wezenlijk anders. Bij Toro Rosso wisten Carlos en ik allebei dat er eigenlijk maar één stoeltje te verdienen viel bij Red Bull, want Daniel zat er al en had zich overtuigend bewezen. Ik ben niet naïef. Alles zal intenser worden en spanningen zullen oplopen. Maar dan is het aan het team om dat hele proces in goede banen te leiden en te zorgen dat iedereen in het team met elkaar blijft samenwerken om de auto te verbeteren en dat niemand informatie achterhoudt. Maar ik zie dat niet zo gauw gebeuren.

Ik denk dat Red Bull de zaken nu goed voor elkaar heeft. Serieus, als je nu twee willekeurige mensen uit de fabriek in Milton Keynes zou pakken en je zet ze bij elkaar, dan weet ik zeker dat ze goed met elkaar kunnen opschieten. Ik denk dat het bijvoorbeeld bij Mercedes afgelopen seizoen wat lastiger lag. Niet iedereen hoeft elkaars vriend te zijn, maar bij ons beseft wel iedereen dat je elkaar nodig hebt om als team de klus te kunnen klaren. En als coureurs is het belangrijk dat je respect voor elkaar houdt en dat je samen je best doet om de auto te verbeteren. We moeten op de baan het verschil zien te maken, niet in de garage.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.