Kimi Räikkönen is niet blij met de situatie bij zijn huidige team. De Fin is door Lotus nog steeds niet betaald voor zijn verdiensten dit seizoen en is er klaar mee.

Donderdag was Räikkönen al de grote afwezige in Abu Dhabi, en al snel gingen er verhalen rond dat Räikkönen in India zijn laatste race voor Lotus had gereden en niet van plan was het seizoen af te maken wanneer er toch niet betaald wordt. De Fin kwam wel in actie vandaag in Abu Dhabi, maar haalde na de trainingen flink uit naar zijn team.

Ik ben alleen gekomen omdat we hopelijk een oplossing hebben. Als het niet op een goede manier afgehandeld wordt dan eindigen we het seizoen op een onfortuinlijke manier. Aldus Kimi Räikkönen, die gedreigd zou hebben om in Austin en Sao Paulo niet te rijden.

Volgens de BBC heeft Räikkönen een salaris van acht miljoen euro. Niet schokkend voor een Formule 1 coureur, maar als bonus verdient Räikkönen vijftigduizend euro per punt extra. Dat betekend dat Lotus op dit moment meer dan zeventien miljoen euro verschuldigd is aan de winnaar van de Grote Prijs van Australië.

Lotus wil op haar beurt eerst ervoor zorgen dat haar personeel betaald is, Räikkönen is volgens het team al miljonair en is het geld niet direct nodig om zichzelf in leven te houden. Wordt vervolgd!