Het team van Caterham kijkt met gemengde gevoelens terug op de eerste dag in Abu Dhabi. Alle drie coureurs bleken te kampen met kleine, maar venijnige problemen met de balans. Overigens moest Giedo van der Garde in de VT1 toekijken hoe Heikki Kovalainen met ‘zijn‘ Caterham over het Yas Marina Circuit stuurde.

Toen hij eenmaal zelf weer achter het stuur zat, voelde de auto direct goed aan. Al zouden de achterbanden iets te snel blokkeren en was de auto nerveus op de snellere delen van het circuit.

Ook Charles Pic ontevreden met de auto. In VT2 was het wat koeler dan in de VT1, en dat ziet er volgens de Fransman niet goed uit omdat de kwalificatie onder diezelfde frissere omstandigheden verreden wordt. Pic gaf daarmee aan dat de auto het beter doet onder warme omstandigheden.

Heikki Kovalainen mocht voor de gelegenheid weer een keer instappen, omdat het team de feedback van de Fin [nod steeds] waardevol acht. Hij sprak na afloop van een degelijke sessie: De auto was tijdens de eerste twee runs ronduit nerveus te noemen, wat nog werd versterkt door het feit dat de banden snel versleten. We voerden enkele wijzigingen door en die kwamen de balans van de auto ten goede. Al met al was het geen hele bijzondere eerste dag, maar ik hoop dat ik opnieuw mijn steentje bij heb kunnen dragen., aldus Kovalainen.