Wie heeft zijn handtekening onder het bewuste contrct met Bernie Ecclestone gezet? Dat is de vraag die al enkele dagen in de lucht hangt.

In het contract staat dat het Waals gewest de 13,9 miljoen Euro altijd moet betalen, zelfs als er geen Grote Prijs wordt georganiseerd. Bovendien wordt het bedrag van 13,9 miljoen (2005) jaarlijks ge�ndexeerd met 5% tot 17,7 miljoen in 2007. De totale kostprijs bedraagt zo de gigantische som van 108 miljoen euro.

Sterker nog, een parlementslid van Ecolo verklaarde in het Waals parlement dat het contract door Bernie Ecclestone eenzijdig verlengd kan worden tot 2015. Dat betekent dat er mogelijk nog tien jaar moet betaald worden aan Ecclestone.

Ondertussen kon het contract worden ingekeken. Daaruit blijkt dat Jean-Marie Happart het contract ondertekende. Happart is de voorzitter van de intercomunale van het circuit van Spa-Franorchamps.

Happart zegt het contract getekend te hebben in opdracht van de Waalse regering. Maar welke minister gaf dan de opdracht? Elke minister schuift de zwarte piet naar mekaar door. Ze deden hun verklaringen aan een RTBF journalist.

Serge Kubla (MR), toenmalig Waals minister van Economie: “Ik heb dat niet getekend. Het lijkt me duidelijk dat dat Michel Daerden (PS) geweest moet zijn.  “

Michel Daerden: “De Waalse regering heeft hier niets mee te maken.”

Andr� Antoine (cdH): “Het moet Kubla geweest zijn. Hij telefoneerde als minister zelf naar mogelijke sponsors. Denk je dat hij dat doet zonder te hebben geweten wat in het contract staat?”

Kroniek van de heisa rond de Grote Prijs van Belgi�:

21/10: Er is sprake van een GP in samenwerking met Luxemburg.

22/10: Luxemburg wijst Walloni� af.

10/11: Walloni� is verplicht te betalen.

15/11: Iedereen is onwetend over het contract.

16/11: Onder druk van Jean-Claude Marcourt?

17/11: Gekibbel in de Waalse regering over de schuldige.

bron: vrt, dm, rtbf

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter