In een exclusief interview met F1i heeft Kevin Magnussen, reservecoureur van McLaren aangegeven dat er wel interesse is van andere teams in zijn diensten.

Na zijn debuutseizoen moest de 22-jarige Deen toekijken in ene coureursoap hoe hij aan de kant werd gezet voor ster Fernando Alonso. Dat heet zeker pijn gedaan en tijdens de eerste seizoenshelft liep het talent er maar beteuterd bij. Een invalbeurt in Melbourne voor de geblesseerde Alonso na diens testcrash veranderde hier bitter weinig aan.

Ondertussen zien we een tijdje verder en lijken de kansen weer in zijn richting te vallen. McLaren zou twijfelen om de optie op coureur Jenson Button to lichten en daarmee de deur op een kier zetten op een terugkeer voor haar derde coureur. Neem daar nog eens bij dat enkele andere teams interesse getoond hebben en je kan wel raden dat Magnussen weer het zonnetje in huis is.

Magnussen: Ja we kunnen stellen dat andere teams ons gecontacteerd hebben, dat is geen geheim. Je kan altijd met mensen praten. Er zijn niet zoveel Formule 1 teams beschikbaar maar zeker enkele interessante opties.

Over wat voor ene impact dit heeft op zijn relatie met McLaren is de jongeman duidelijk genoeg.

Ik zou niet zeggen dat deze contacten me verraste. Ik hoop dat ik mijn carrière bij McLaren kan voortzetten maar als dat niet mogelijk is dan moet ik ergens anders gaan. Ik ben een racecoureur, dat is wat ik doe. McLaren zal me begrijpen en me verder helpen met mijn carrière als er geen plaats is bij hen. Ik ben dus wel positief over mijn toekomst.

Magnussen is niet de enigste begeerde voor het zitje van Jenson Button. Stoffel Vandoorne die op dit moment het GP2 kampioenschap domineert en onder contract staat bij McLaren zou kandidaat zijn voor het zitje van de Wereldkampioen van het jaar 2009.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!