De soap rond de Grand Prix van Engeland duurt voort. Nu er nog steeds geen oplossing is gevonden blijft de klok verder tikken voor de BRDC, de British Racing Drivers Corporation die de race organiseert. Toch gelooft men er nog steeds in, en nu worden de onderhandelingen gesteund door de teambazen van de Formule 1 om de race toch nog op de kalender te krijgen.

Vorige week schrapte Formule 1-opperhoofd Bernie Ecclestone de race van de kalender, maar donderdag maakte het bedrijf Brand Synergy Ltd., met ene Nigel Mansell in het bestuur, bekend dat ze een zevenjarig contract hebben getekend voor de reclamecampagnes van de Grand Prix. David Richards en Paul Stoddart geloven alvast dat we volgend jaar traditiegetrouw naar Silverstone keren voor de race.

“Er zal een race zijn,”vertelde Stoddart.“Iedereen die daar zijn geld in wilt steken is vrijwel zeker dat het goed gespendeerd wordt. Waarom dat allemaal gebeurt? ��n woord: politiek.”

David Richards voegde daaraan toe:

“Ik ben erg zeker dat er een oplossing gevonden wordt voor Silverstone. Het is mijn persoonlijke mening en wens dat er volgend jaar gewoon wordt gereden op Silverstone. En naast het feit dat het een traditie is geworden om in Engeland een Grand Prix te organiseren, is de commerci�le impact enorm voor elk van ons. En dat is niet aanvaardbaar.”

De Grand Prix van Engeland is samen met de Italiaanse race de enige die in 55 jaar nog nooit van de kalender is verdwenen. Op 13 mei 1950 begon het allereerste wereldkampioenschap Formule 1 op het oude vliegveld van Silverstone en later werd af en toe uitgeweken naar Aintree en Brands Hatch. De laatste jaren kreeg het circuit steeds meer en meer kritiek te verduren, het meeste komende van Ecclestone. Silverstone zou niet veilig genoeg meer zijn, antiek en vooral erg slecht bereikbaar. Denk maar aan de editie van 2000, toen de wagens van de toeschouwers letterlijk verzopen in de modderpoelen door de regen. De trainingssessie werd toen ook stilgelegd omdat de takeldiensten wegzakten in het gras naast het circuit toen Coulthard zijn McLaren aan de kant zette. In 2001 was de situatie sterk verbeterd, maar dat merkte Bernie blijkbaar niet op.

Hoe dan ook, pas volgende week woensdag wordt de definitieve versie van de kalender uitgegeven, maar dan nog kunnen er veranderingen aan te pas komen. Dat Silverstone een traditie is op de kalender gaan velen onder ons akkoord, maar dat was ook Francorchamps en die is er ook voor een jaartje tussenuit geschrapt�

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter