Het zit de “snelste Indiër ter wereld” niet mee; Narain Karthikeyan werd in elke kwalificatie tot nu toe afgetroefd door zijn teamgenoot Pedro de la Rosa en ook in de wedstrijden delft hij vaak het onderspit. Toch heeft Narain zijn zinnen gezet op een langer verblijf in de Formule 1.

Karthikeyan biedt zich in de Deccan Chronicle alvast aan bij HRT voor 2013. De Formule 1 is een gecompliceerde wereld. Maar ik zou dolgraag bij HRT blijven, helemaal onder de nieuwe leiding. Ik ben bekend met de plannen van het team voor de auto van 2013 en het is de bedoeling dat die wagen veel geavanceerder is. Dit is dan ook de reden dat ik nooit spijt gehad heb van mijn beslissing om weer voor HRT te rijden. Het team functioneerde voorheen als een GP2-renstal, maar met de nieuwe leiding horen ze zeker thuis in de Formule 1.

Over zijn seizoen tot nu toe; Ik heb aardig wat tegenslag gehad dit jaar. Zo mis ik soms cruciale tijd op de baan in vrije trainingen omdat het team Dani Clos ervaring op laat doen. Ook verloor ik in Barcelona een setje banden, omdat een onboardcamera loskwam. Dat ik in het onderlinge duel met Pedro de la Rosa zo afgetekend achter sta is niet vreemd. Het was veel makkelijker om Vitantonio Liuzzi partij te bieden. Pedro heeft een schat aan ervaring als testrijder bij McLaren., aldus Karthikeyan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *