De vreugde was van korte duur.

Eerder konden wij al vermelden dat de problemen voor HRT alleen maar groter werden. In de eerste vrije training kon Pedro de la Rosa niet rijden omdat zijn auto nog niet klaar was. Narain Karthikeyan viel na 3 ronden rijden stil als gevolg van problemen met een oliedruksensor en vervolgens hydraulische problemen in de middag.

Diezelfde Narain baalt als vanzelfsprekend dat hij niet meer kilometers kon maken, en verwacht mede daardoor een zeer moeilijke kwalificatie. Dat de VT1 en VT2 deels onder natte omstandigheden werden verreden hielp de geplaagde HRT-coureur ook al niet. Als gevolg van de technische problemen, werden er slechts 19 rondes door de Indiër afgelegd.

Beide rijders staan ​​nu voor een enorme uitdaging om binnen de 107 procent limiet te kwalificeren.

Karthikeyan vreest dat het team morgen nog meer problemen met de auto zal krijgen.

We zijn erin geslaagd om onze installatieronde te voltooien, om de systemen te controleren. Maar we hadden vervolgens een probleem met het hydraulische systeem dat ons dwong om te stoppen. Gelukkig kan het probleem simpel worden opgelost. Als HRT er niet in slaagt om binnen de 107% te rijden, dan zou dat een schande zijn voor het team. We hebben zoveel veranderingen doorgevoerd, teneinde om het team naar een hoger plan te tillen., aldus Narain Karthikeyan.