Bij Sahara Force India heeft men een goed gevoel overgehouden aan de vrije trainingen op het circuit van Albert Park. Paul di Resta eindigde in VT 1 op P13, maar wist zich in VT te verbeteren tot plaats 6. Zijn teamgenoot bleef hem in VT1 net voor met een twaalfde plaats, maar pakte in VT 2 een knappe tweede plek achter Michael Schumacher.

Paul di Resta

Het is moeilijk iets te zeggen over de eerste twee vrije trainingen door de omstandigheden. We hebben er het beste van gemaakt en we hebben ons vooral gericht op het aerodynamische pakket dat we hier hebben en we zijn erin geslaagd enkele dingen te leren over het pakket. Tussen de twee trainingen hebben we wat aanpassingen gedaan aan de set-up en dat werkte goed. De auto voelde beter aan in de avond en dat is positief. Het lastige is dat we nog geen goed beeld hebben van waar iedereen staat als het gaat om prestaties. Wat dat betreft zijn we vandaag niet veel wijzer geworden.

Nico Hülkenberg

Zowel VT1 en VT2 vonden plaats in wisselende omstandigheden. Vooral VT2 was lastig door de hevige regenval vlak voor de sessie. We hebben er het beste van gemaakt. Ik reed in VT2 op de full wets, intermediates en de zachte banden toen de baan was opgedroogd. Het is moeilijk een conclusie te trekken uit de gereden tijden want niet iedereen reed op de zachte banden en er zat verschil in de hoeveelheid brandstof die aan boord was. Maar het belangrijkste voor mij is dat ik een goed gevoel heb overgehouden aan de auto.

Jakob Andreasen, hoofd engineer van Force India

Op deze dagen moet je geduldig zijn en op de juiste kansen wachten. Over het geheel gezien denk ik dat we op de juiste momenten het circuit op gingen met de juiste banden onder de auto’s. Op het circuit hebben we vooral gekeken naar het aerodynamische pakket. Over dat pakket hebben we nu bruikbare informatie verkregen en daar zijn we erg tevreden mee. Het belangrijkste is dat we tijdens de droge perioden de coureurs het circuit op hebben gestuurd zodat zij in een ritme konden komen.