Narain Karthikeyan heeft zijn zwakke punt gevonden. De 35-jarige Indiër die rijdt voor HRT vindt dat hij beter moet gaan kwalificeren. Het rendement op zaterdag moet hoger worden aldus Narain.

Ik denk dat mijn performance tot nu toe erg goed is, mijn vijftiende plaats in Monaco is daarvan een geweldig voorbeeld, verteld Karthikeyan. Alleen mijn kwalificaties zijn zwak dit jaar. Tot nu toe is Karthikeyan er niet in geslaagd sneller te kwalificeren dan zijn Spaanse teamgenoot. Op dit moment ben ik drie tiende seconde per rondje langzamer als Pedro. Daar moet ik aan gaan werken in de tweede seizoenshelft.

Narain denkt wel dat Pedro de la Rosa het voordeel heeft omdat hij de Pirelli banden al wat beter kent(de la Rosa was een tijdje testrijder van Pirelli). Narain zelf heeft nog wat moeite met het Italiaanse rubber. Het is moeilijk om aan de banden te wennen. Pedro is wat dat betreft in het voordeel omdat hij testrijder was van Pirelli, maar ook door zijn tijd bij McLaren als testcoureur weet de la Rosa meer over de Pirelli’s .

Karthikeyan is echter wel vol lof over zijn huidige teammaat bij HRT. Pedro is een erg goede rijder die bijna nooit fouten maakt. Ik moet van hem leren zodat ik mezelf kan verbeteren. Karthikeyan kijkt uit naar de tweede seizoenshelft van de Formule 1 en hoopt zijn persoonlijke doel te verwezenlijken. Wanneer de Indiër in de eindstand van het wereldkampioenschap voor zijn teamgenoot eindigt is zijn seizoen geslaagd.

Karthikeyan is goed op weg om zijn persoonlijke doel te halen. De ‘Fastest Indian’ staat op een 23e plaats in de WK tussenstand met nul punten terwijl Pedro de la Rosa met hetzelfde puntenaantal op een 24e plaats staat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.